‘Ik merk aan mij moeder dat ze door de hulp van VPTZ veel meer rust heeft gekregen.’

Margriet haar moeder is 99 en gaat de laatste tijd snel achteruit. Ze heeft hulp nodig bij alles wat ze doet. “Ik moest drie per nacht uit bed om haar te helpen. Ondanks dat we in hetzelfde appartementencomplex wonen, werd dit behoorlijk pittig. De thuiszorg geeft haar nu nachtzorg. Zij attendeerden ons ook op de mogelijkheid van hulp van VPTZ.” Margriet was voorheen nog niet echt bekend met VPTZ.

Na het eerste contact met VPTZ was alles heel snel geregeld. “VPTZ komt ons nu 3 dagdelen in de week ontlasten. We hebben zoveel mogelijk dezelfde vrijwilligers. Dat is heel fijn.” Ook heeft Margriet veel lof voor de mensen van de planning en coördinatie. “Iedereen is goed op de hoogte en denkt goed mee.” Ook de communicatie wordt als prettig ervaren door Margriet. “Ze bellen geregeld hoe het gaat, staan open voor feedback en letten erop dat je een klik hebt met de vrijwilliger.”

“Ik merk heel goed aan mij moeder dat ze door de hulp van VPTZ veel meer rust heeft gekregen. Ze kan evengoed fijn thuis zijn en ze hoeft zich niet meer schuldig te voelen dat ze te veel tijd van haar haar kinderen vraagt.”

“Voor mezelf vind ik het ook een geruststellende gedachte voor de toekomst dat deze voorziening er is. Al hoop ik wel dat er tegen die tijd andere oplossingen zijn. Oud worden is fijn maar niet altijd gemakkelijk. Al helemaal niet als de gezondheid je in de steek laat.”

"Mijn moeder heeft door de zorg aan huis veel meer rust gekregen. Ze kan evengoed fijn thuis zijn en ze hoeft zich niet meer schuldig te voelen naar haar kinderen toe.”

Heeft u suggesties of ziet u iets dat niet klopt? Laat het ons weten!

Uw bericht komt terecht bij NPZ Noord-Limburg.