‘Het is heel bijzonder dat deze vrijwilligers dit werk doen.’

Huub is drie jaar geleden zijn vrouw verloren. “Ik herinner me nog goed dat er een slotavond werd georganiseerd door het koor. Mijn vrouw zat in haar laatste dagen voor haar dood. Ik had dit niet zo direct in de gaten. Ze wilde heel graag dat ik naar die slotavond zou gaan omdat ik al maanden niet naar het koor was geweest. Omdat ik dag en nacht naast haar zat, was dit lastig.” De thuiszorg attendeerde Huub en zijn vrouw op VPTZ. “We hebben een kennismakingsgesprek gehad en werden aan een vrijwilliger voorgesteld. Het voelde meteen heel goed en we hadden een klik. Mijn vrouw voelde zich er goed bij en ik kon met een gerust hart naar de slotavond. Even afleiding zoeken.” “Achteraf bleek dit haar laatste avond te zijn geweest want mijn vrouw is de dag daarna overleden. Soms heb ik spijt van deze keuze maar het feit dat dit de wil was geweest van mijn vrouw en we ons hier samen goed bij voelde gaf een voldaan gevoel. Ze vond dit zo belangrijk voor mij!”

“Mijn vrouw is drie jaar ziek geweest. Ze kon zelf duidelijk aangeven dat als het moment daar is, ze graag naar Mariaweide zou willen gaan. Ik wilde graag voor haar regelen dat ze thuis kon blijven. Haar ouders wonen verderop. Ze konden gemakkelijk langskomen om haar te bezoeken. Dat heb ik met heel veel plezier voor haar gedaan. Het is natuurlijk een verdrietige periode geweest en je weet op dat moment niet hoe het af gaat lopen maar het is ook een hele bijzondere en mooie tijd geweest. Ze heeft haar hele uitvaart zelf geregisseerd. Zelf haar muziek uitgekozen. Ondanks haar gemis kijk ik er positief op terug.”

“De bereidheid van vrijwilligers van VPTZ om hierheen te komen was heel fijn. De hulp was heel welkom. Ik kan alleen maar toejuichen dat er zulke mensen zijn die op dat moment hulp kunnen bieden. Het is heel bijzonder dat deze vrijwilligers dit werk doen. Het kan zo belangrijk zijn. Ze verlichten de taken van de mantelzorgers.”

Mijn vrouw is drie jaar ziek geweest. Het was natuurlijk een verdrietige periode maar het is ook een hele bijzondere en mooie tijd geweest. Ondanks haar gemis kijk ik er positief op terug.

Heeft u suggesties of ziet u iets dat niet klopt? Laat het ons weten!

Uw bericht komt terecht bij NPZ Noord-Limburg.